tisdag, januari 05, 2016

Bildbomb

Va, va, vaaaa? Det är redan januari och bloggen har varit helt död. Men så har det också HÄNT så mycket. Min styrka är inte att skriva blogg då livet snurrar hårt, jag skriver då det blir stilla. Eller så skriver jag då det snurrar men håller mig på distans. Kanske jag ofta betraktar spektaklet lite från sidan. Vet inte riktigt. Men under den här helgen har jag varit MED i suset. Totalt med. Vi var i Finland över julen och på Fuerteventura över nyår.

Julmiddag ett i Särkisalo. Finns han eller inte är frågan.

Julmiddag två i Dalsbruk.

Julmiddag tre i Åbo. På bilden bara två och en halv person men vi var totalt närmare 20 pers runt bordet. 

+ Jullunch i Helsingfors och glöggträff i Grankulla. Huhu, men roligt var det.

Och så flög vi via Bryssel till Fuerteventura och firade nyår med britter
på hotellet.

Vi hittade en fyr och stora vågar vid El Cotillo

Vi hittade också ett hjärta.
Vi simmade i Atlanten som var ca 20 grader varmt. Varmare än på Utö på sommaren
konstaterade vi och hoppade i.
Solnedgång.
Och till sist tog vi en bild med hotellets fotograf som vi tyckte synd om då ingen verkade köpa hans bilder. Han hade en rätt traditionell syn på hur vi skulle posera. Men den här bilden blev ändå relativt naturlig.

Under veckan har vi funderat på:
- Hur vissa charterturister aldrig lämnar hotellet under en två veckors semester.
- Vad vi skall äta till näst.
- Hur tur vi hade med vädret (hade förberett mig på finskt mulet midsommarväder - med det var sol varje dag och 23-25 grader).
- Hur vissa britter vid poolen alltid hade något att diskutera om med varandra. Det finns helt klart en typ av britter som sitter vid poolen dagen lång, röker, tar några drinkar och snackar non-stop. Och jag menar non-stop! Och de ser alltid lika engagerade ut. Träffade dem också i Portugal i somras. Sku sååå villa veta VAD de talar om. Väder och vind? Smaskigt skvaller från hemorten? Vad de skall äta till näst? Ofta viskar det nästan och/eller talar sådana dialekter att det blir svårt att hänga med från grannsolstolen.

Skall ju skriva årslistan också. Men det får bli senare

2 kommentarer:

Linn Jung sa...

Vi ska till Fuerteventura i februari och jag fasar så för det. Har läst på Tripadvisor om vårt hotell och de flesta beskriver det som "den skräniga brittiska underklassens paradis", haha. Har aldrig varit på Fuerteventura tidigare. Är det annars ok?

Anne L sa...

Haha! Fuerteventura överraskade mig positivt. Har varit där en gång tidigare i början av 90-talet och då regnande så mycket så att det forsade in vatten på hotellet vi bodde på. Men nu var det sol och varmt.

Ön i sig självt är inte så vacker, eller fulsnygg då kanske med ökenlandskap och sten. Inget grönt om inte det är planterat. Men stränderna är fina! Stränderna vid Corallejos parque natural i nordost är bra och där finns många stränder att välja på - också om man vill surfa. I söder finns också fina stränder, där var jag då på 90-talet men inte nu. Bra restauranger lär finnas vid hamnen i Corralejo i norr fick vi höra av vänner som turistade där. Jag tyckte också att El Cotillo (där fyren fanns) var ett fint ställe - mäktiga vågor och också surfarplats, men där finns också barnvänliga stränder. På västra sidan ser man också solen gå ner i vattnet och jag älskar sådana solnedgångar. Vi bodde nära Castillo Caleta de Fuste i mitten på ön på östra sidan. Hotellet påminde om en viking line kryssning för britter. Barnen älskade det, stranden var fin och jag njöt också av pinacoladan i baren:) Men nästa gång skulle jag kanske söka mig till västra sidan.