tisdag, april 23, 2013

Faran ovanifrån

Det snurrar hårt nu! Jobb, studier, barn och vappenförberedelser (nånejnå) bara rullar runt i min vardag till ett enda kaos.

Tänker därför skriva om något helt annat idag. Jag kom nämligen att tänka på min rädsla för faror från skyn och jag vill av någon orsak dela med mig dem här:

1. Snö från taket. Som tur har snön smultit och jag behöver inte mera oroa mig för att en snöhög eller istapp faller ner på mitt huvud och dödar mig på momangen. Jag fick ju nästan en nackskada när jag försökte hitta säkra vägar hem i Tölö under vinterhalvåret. Varje år hör jag hur någons jordeliv har tagit slut på detta brutala och så totalt onödiga sätt. Huj säger jag bara!
2. En örn som nappar min baby. Det här börjar väl vara på den mera hysteriska delen av try-to-keep-it-cool-skalan. Men jag har helt på allvar på somrarna sett med fasa framför mig hur en örn tar min baby när han/hon kryper på klipporna. Vilken hjälplös mardrömskänsla och syn. Kanske inte helt realistisk, men sann för mig då när jag var inne i amningshormonsträsket.
3. Flygplan. Efter 9/11 höjde jag ofta blicken mot himlen när jag hörde ett flygplan och jag hann alltid tänka tanken om ifall det där planet tänker krascha i ett hus eller inte och ifall jag var tillräckligt långt borta från den eventuella olycksplatsen i så fall. Den här reaktionen har jag inte lika ofta mera. Men länge satt bilden av kraschande flygplan så starkt på näthinnan att jag automatiskt reagerade med rädsla när ett flygplan flög lågt.

Annars är jag helt normal.

Inga kommentarer: