lördag, november 22, 2014

En hälsning från andra sidan

Före vi åker iväg på böljan blå kom jag på en annan grej som hände under veckan. Jag fick nämligen en hälsning från andra sidan graven. Ja, eller, nästan åtminstone. Min pappas kusin skickade ett foto av min pappas farmor och en intervju med samma dam. Inspelningen hade kusinen gjort år 1972 då hon var 13 år gammal och för att testa sin nyinköpta bandspelare. Det råkade sig att min pappas farmor helt spontant började berätta om fotografier på väggen och andra släkthistorier. Hon dog två år senare efter intervjun i en hög ålder, fem år före jag föddes. Tänk att några minuter av hennes röst och funderingar från en vanlig dag år 1972 förs vidare till år 2014 och minuterna blir plötsligt guldvärda för mig.

Herremintid, nu börjar den på riktigt. Medelålder alltså. Snart börjar jag väl släktforska.


4 kommentarer:

daniela sa...

du har fått en bloggutmaning av mig :)

Anne L sa...

Tack, tack:)

Ulrika sa...

Wow så häftigt! Hon ser fin ut din pappas fammo! När var hon född? Jag älskar att rota i gamla foton och brev, lite tantigt sådär!

Anne L sa...

Hon var född år 1890 och hette Mary Olsson. Det är så fascinerande att rota i gamla foton! Fast andras släkthistorier är kanske inte så roliga att lyssna på. Du får avbryta mig sen om jag börjar babbla allt för länge på om min mormorsmormorsmor på nästa vinjodate:)