fredag, november 21, 2014

Skolstart på annat språk än modersmål

Uuuuuuuuuuuui, vad veckorna går fort. Praktiken har flutit på och jag har fått flera fina insikter om fysioterapi, om kroppens skörhet och om att vara sjuk.

På kvällarna har vi med Danni (där efter halv elva på natten då han kommit hem) funderat på Rufus skolstart och Elsas dagis nästa år. Skall vi satsa på skandinaviskt eller franskt eller kanske engelskt? Har redan fått några bra tips om hur man kan underlätta skolstarten då den blir på ett annat språk än på de egna modersmålet. De flesta jag har talat med har tyckt att vi absolut skall ge våra barn chansen att lära sig ett nytt språk. Ifall någon som läser det här har erfarenheter eller tips om det här så tar jag supergärna emot alla goda råd och erfarenheter.

För att pigga upp tillvaron efter många stressiga veckor bestämde vi oss för att åka på kryssning till Stockholm. Start imorgon. Bollhav och sockeröverdos på båten (sååå avkopplande, höhöö),  sen luncha och fika med syster Vera och monsieur Paul i Sthlm. Och samtidigt passa på att suga in lite julstämning från gamla stan (med resten av kryssningsresenärerna, hihi). 

Det känns som om det plötsligt med jul när det började snöa.

Inga kommentarer: