tisdag, december 31, 2013

Årslistan 2013

Stal den här från Peppes blogg, Livet&LA är ju the shit så listan måste vara bra:

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut? Ujeee, jag klarade ett simtest för att bli badvakt.

Genomdrev du någon stor förändring? Njaa, i år var det lugnare med livsförändringar. Fortsatte på min nya bana som fysioterapistuderande. 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Yes! På rak arm tänker jag på Anna som fick ljuvliga Louise, Laura med ljuvliga Viktor, Ofi som fick ljuvliga Birk, Linda med ljuvliga Aldo och Eva med ljuvliga My.

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? När jag klarade simtestet (jaaa, det var stort för mig, en mental seger)

Dog någon som stod dig nära? Nej, ingen nära släkt eller vän. Men döden har varit underligt mycket närvarande det här året efter att jag börjat jobba på en demensavdelning på ett åldringshem. Där har jag mött många fina själar som inte finns här bland oss mera.

Vilka länder besökte du? Thailand och Sverige.

Bästa köpet? Hmm, räknas min del av familjens nya sommarstuga? Bästa investeringen i livskvalitet i varje fall.


Gjorde någonting dig riktigt glad? JA! Att få studera något jag verkligen är intresserad av, att träffa så många fina männsikor, att dra jumppa och märka hur bra fiilis det ger mig, simtestet (japp), de gånger vi skrattar med Danni tillsammans så tårarna rinner (händer för sällan), mina underbara barn och deras underbara funderingar.

Saknar du något från år 2013 som du vill ha år 2014? Studiestöd, det tar slut i februari (iiiik - så huvudet i sanden gällande det här faktumet)

Vad önskar du att du gjort mer? Läst mera böcker.

Vad önskar du att du gjort mindre? Stirrat på min egen blogg.

Favoritprogram på TV? Netflix-serierna House of Cards och Orange is the new black. Såg också igenom Tudors och Mad Men - allt på en gång och så snabbt som möjligt. Det enda TV-program jag regelbundet kollar på är TV-nytt.

Bästa boken du läste i år? Jan Guillous Brobyggarna slukade jag snabbast.

Största musikaliska upptäckten? Näääk och Nimo. 

Vad var din största framgång på jobbet 2013? Mina studier är ju mitt främsta jobb och jag är stolt att jag klarat allt som planerat hittills och med fina vitsord.

Din största framgång på det privata planet? Att vi trots trötthet och brist på pengar har haft så många fina stunder under året. Speciellt mornarna och de vardagar vi alla varit lediga myst tillsammans fast hela resten av världen jobbat. Att Danni och jag hittar varandra på nytt och på nytt efter alla dessa år.

Rufus har tagit bilden.

Största misstaget? Ingenting värre. Har spärrat bank/kredit-kortet typ 4 gånger i år och alltid hittat efter en stund i tryggt förvar. Två gånger har jag tappat busskortet. Hjärtskärande, eller hur?

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Lite piggare och därför lite gladare.

Vad spenderade du mest pengar på? Den där nya sommarstugan.

Något du önskade dig och fick? Simtestet såklart!

Något du önskade dig och inte fick? Lotto-miljonerna jag alltid tror att jag skall vinna de få gånger jag lottar. Jag tror på riktigt att jag ska få dem.

Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Var på skolan och åt middag på ABC på väg till Särkisalo (det här som en påminnelse för mig själv att nästa år måst det bli en förändring).

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Sova hela nätter och ett fett studiestipendium.

Vad fick dig att må bra? Familjen, vänner, studierna och sommar.

Vem saknade du? Skulle alltid vilja se mera av mina syskon som bor i Stockholm. Skulle var så skönt att bara ringa att kom på kaffe/te och kolla på cirkusen här hemma hos oss en stund.De bästa nya människorna du träffade? Alla nya bekantskaper är lika bra. Att rangordna i sämst och bäst hör inte till min stil.

Mest stolt över? Att jag vågat förverkliga en studiedröm som kändes omöjlig och att jag har hållit fast vid min plan, mina barn, Danni som är så bra i nyheterna och mina syskon som jobbar så hårt och är så skickliga på det de gör. Min mamma och pappa för att de är så coola och snälla.

Högsta önskan just nu? Att jag får leva ett långt och lyckligt liv. Bara det.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Inget lovar jag och inga större förändringar. Talade idag om att försöka hålla åtminstone en köttfri dag per vecka och äta fisk två gånger i veckan. Men jag lovar ingenting.

4 kommentarer:

daniela sa...

studiestöde tar slut i februari...??!!

Anne L sa...

Alltså inte så där generellt:). Jag har då använt upp alla mina månader, eftersom de mesta gick åt förra gången jag studerade.

daniela sa...

jahaaaaa HUH!!

Anne L sa...

Om studiestödet skulle ta slut i hela landet hoppas jag att det inte bara är min blogg som vågar berätta den lilla nyheten:) kram!