tisdag, maj 07, 2013

Studieångest

Läste igår på ett café den sensta Olivia-tidningen och hittade en artikel som handlade om att börja studera på nytt som 30 nånting. Kände sååå igen mig! Skribenten jobbade som journalist när hon under föräldraledigheten kom på att hon vill börja studera till barnmorska. Så skönt att läsa välformulerade tankar som jag själv haft och samtidigt se att journalisten/barnmorskan lyckats bli färdig och fortfarande var nöjd med sitt val. Rubriken på artikeln var något i typ med att "tänk två gånger före du börjar studera igen" och det stämmer ju, men samtidigt blev jag så glad över att hon ändå var nöjd. Det kändes på något sätt som en bekräftelse över att det jag gör inte är helt galet. Ibland råkar man snubbla på något som just behövs i den stunden - så var det med artikeln igår för mig - den kunde inte ha kommit lämpligare.

Tyvärr fanns det ingen elektronisk version som jag kunde länka till.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Anne! Hittade din blogg via fb på nåt sätt.. :-) och har följt med dig en tid eftersom jag känner igen ig själv i det DU skriver. Började år 2010 studera till närvårdare (sku gärna haft större valmöjligheter men ville inte börja pendla). E inte färdig ännu, har ett år kvar, eftersom jag fick min lillis, och nu borde jag på nåt sätt ta mig tillbaka, men NU är min motivation = 0 och jag funderar allvarligt på hur stor nytta jag har av att studera. För lång paus? Kanske... Men jag vill i alla fall bara tacka för din blogg. Intressant läsning... :-) Den får mig att känna mig lite mindre udda nu i alla fall... Sääsh

Anne L sa...

Hej söta du! Så roligt att höra att du också studerat igen även om din motivation just nu int e så hög:). Om int annat så öppnar ju studierna dörren till vårdbranschen o där finns de jobb att välja mellan.kram o njut av lillisen!

Ulrika sa...

Hej den artikeln vill jag också läsa. Måste gräva fram på bibban!