tisdag, november 27, 2012

Istället för julgran

Vi har julpyntat. Det känns som om min juliver blir mindre och mindre med åren. Däremot blir Rufus iver större och större för varje år. Så vi hämtade ner lådan med julgrejor från vinden och vips så hade varje dörrhandtag i lägenheten bollar, kottar och bjällerklang på sig.

Mitt bästa julpynt för barnen är ljusslingmattan (eller vad det nu heter) som vi nu i några år hängt på fönstret i barnens rum. På ljusmattan hänger vi alla julgranspynt, eftersom vi inte brukar ha gran när vi ändå inte firar jul här. Jättefint att se på alla figurer och bollar på kvällen före barnen somnar.

Här är årets skapelse så här långt - allt hänger inte där ännu:


2 kommentarer:

Ulrika sa...

Exakt vad jag tänkte idag! Att julinspisen minskar år för år, men barnen blir bara ivrigare i samma takt. Bra idé att hänga dekorationer i valoverkkon när man inte har julgran!

Anne L sa...

Skönt att du tänker lika! Man får ju lätt dåligt samvete när man inte känner julstämningen alls och samtidigt ser hur barnen är superivriga. Men vid något skede brukar den ju infinna sig. För mig oftast vid det skedet jag på julafton får en portion rom framför mig - mmmmaaat!