söndag, maj 29, 2016

En dag på stranden - bildbomb

Är fortfarande turistaktigt förtjust att bo mitt i Europa. Att Frankrike, Tyksland och Holland ligger bakom hörnet känns fantastiskt pirrigt. Hoppas att den här förtjusningen inte bleknar, livet blir så spännande med pirr.

Igår åkte vi till en strand i Holland som vi på morgonen googlade fram och stället visade sig vara superfint. Med bilen tog det 1,5 timme eftersom det för en gångs skull inte var några trafikstockningar på vägen. När vi närmade oss den Holländska kusten i provinsen Zeeland kändes det som vi kommit till en dockvärld. Allt var så rent, putsat och prydligt. Även om vi i Bryssel bor i något som anses som ett medelklassområde så har våra ögon tydligen vant sig mer mera sprickor i fasaderna och lite mer stökigare neighborhood eftersom vi reagerade med förtjusning typ; nämen, det ser ju inte verkligt ut!

Där var vi sen mitt i smeten bland den holländska och tyska medelklassens blonda barn, tunna dunjackor, pastell pikéer och vita sommarbyxor. Finlands Hangö på sommaren då kanske jag kan jämföra det med. Vi njöt trots det och solade trots blåsten. Här kommer en bildbomb från dagen i Domburg.

Vindskydd behövdes


Här förvarar sommargäster och ortsbor sina strandgrejs, som en minissommarstuga.
Kanske en fyr?
Schoonste strand år 2015
Pepsodent smile

Massor med cyklar såklart.


Försök till pepsodent smile

Inga kommentarer: