måndag, augusti 26, 2013

På Stockmann

Gick till Stockmann idag för att köpa en present till Elsa som fyller 2 år på onsdag. Vid lego-hyllorna stod en medelålders kostymklädd man och pillade på de där små påsarna med överraskningsgubbar i. Eftersom jag stod rätt länge och funderade på möjliga presenterer reagerade jag efter en stund på att kostymsnubben fortfarande stod där och grävde i lådan. Kollade lite närmare på vad han gjorde och märkte att han systematiskt gick igenom påsarna och försökte känna vad som fanns där inne. Han såg allvarlig och koncentrerad ut.

Undrar vad han sa till arbetskamraterna efter lunchpausen? Stackarn hann ju knappast äta något - när jag gick stod han nämligen ännu också där och pillade. Vad hade riktigt hänt där hemma hos honom? Vilken var reaktionen då barnet inte fick den önskade lego-gubben i överraskningspåsen månne? Eller var det kostymmannen själv som samlade på gubbarna och helt enkelt MÅSTE få just den där ena?

Tankarna bara snurrade runt i huvudet på mig tills jag gick på wc i samma varuhus och öppnade en olåst dörr och stirrade rakt på en asiatisk turist som satt på byttan och som log och vinkade till mig. Så tänker jag också reagera nästa gång jag är i hennes situation.

1 kommentar:

daniela sa...

hahahhahahahaha :DDDD