fredag, augusti 29, 2014

Det ekonomiska läget (som vuxenstuderande)

Ok, då har jag betalat räkningar och fick en mindre panikångestattack då hösten inte ännu börjat och sommarlönen bara susade förbi mina ögon innan den försvann. Jag får som sagt inget understöd för tillfället eftersom jag använt upp alla studiestödmånader och ramlar i mellan systemen för vuxenstudiestöd. Här skrev jag mer om det för något år sedan. Men istället för att gömma mig under täcket med en natcho-påse har jag börjat planera höstens möjliga inkomstkällor:

1) Började med att tacka ja till att dra vattenjumppa en gång i veckan (tänk att de frågade, det händer minsann inte varje dag att jag blir erbjuden jobb!). Inga stora summor, men en liten bonus där till julen + att det blir ju som en gratis jumppatimme för mig också.
2) Gick igenom möjliga stipendier på fyrk.fi och kom fram till att det under hösten bara finns en möjlig fond för mig. Men lägger in en ansökan i september och håller tummarna. Fick ju inget stöd för de ansökningar jag skickade in förra våren, men jag ger mig inte, nästa vår skickar jag igen en eller två flummiga ansökningar.
3) Måste kolla ifall jag får en kurs till godo som går nu under första perioden. Då blir det lite mera tid för att jobba på åldringshemmet. Måste bara på förhand skicka dagarna som är möjliga för mig så att det inte krockar med föreläsningar, Dannis jobbturer, barnvaktarnas tidtabeller, kalas, fotbollsträningar och andra inplanerade happenings som jag inte vill missa. Lätt som en plätt.

Måste plocka svamp och äppel (sylta och safta) hos mina föräldrar och frysa in (jag skämtar inte - super bra tillskott i den tråkiga Alepa-maten). Kanske borde vi ta ett fiskeveckoslut och frysa in abborrfileer? Nåja, det sista kommer knappast att hända, men man kan ju alltid planera.

Så lunkar vuxenstuderandelivet vidare. Ajöss då, nu måst jag på jobb.

2 kommentarer:

daniela sa...

ja kan ge någo mina vattenjumppaprogram från sommaren om du behöver inspiration eller vill spara tid :)

Anne L sa...

Jeee! Jättegärna Daniela. Ses på tisdag i skolan. Kram!