fredag, januari 12, 2018

Vad jag vill

Vad kommer att hända år 2018 då? Mina listor får mig ibland att känna som om det finns en riktning, en mening och ett mål med mitt liv.

Detta år vill jag, fösöker jag och drömmer jag om att:

Flytten tillbaka till Finland går smidigt, vilket betyder:
- Hitta någonstans att bo
- Få en bra start i barnens nya skola (var det nu sedan är)

Att jag hösten 2018 har ett jobb som har nåååågot med fysioterapi att göra, ens pikulite. Men får inte börja stressa över det här före påsken.

Att jag prioriterar mitt välmående, vilket för mig betyder:
 - Försöka sova 8 timmar per natt (åtminstone 4 av 7 nätter i veckan)
 - Röra på mig ute 1-2 gånger i veckan
 - En gång i veckan gå på någon typ av gruppgymnastik, stretching eller avslappning

Att vi med familjen gör saker tillsammans, pratar med varandra och försöker hänga med vad som händer i varandras liv, ens lite. Svårt för mig ibland att inse vilka universum mina barn upplever i skolan som jag inte vet något om. När jag läser mina egna dagböcker från den tid jag var lika gammal som Rufus blir det här extra tydligt. Det är inte meningen heller att veta allt, men att åtminstone ta tid i vardagen och lyssna på det som barnen vill berätta hoppas jag vi ska klara av.

Tanken att flytta tillbaka till Finland känns både vemodig och spännande. Vardagen här börjar kännas som vardag. En flytt
gör att allt bökas om på nytt, på gott och ont, men att lämna vänner kommer att vara otroligt tungt.

Och till sist en snyftsång att förgylla fredagen med. Njut nu.

2 kommentarer:

Lotta sa...

Det är Anne något med ditt sätt att skriva som gör att jag alltid gillar dina inlägg, återvänder till dem och fortsätter och fortsätter att läsa! Tack för din blogg. Tankar inför kommande nya år är alltid så motiverande och låter bra och klokt vad du funderar inför 2018.
Härlig sång också, by the way ☺❤

Anne L sa...

Tack snälla härliga du! Jag blir så glad av din kommentar, känns speciellt bra nu efter den senaste tidens självförtroendesvacka. Du är bäst! Kram