onsdag, februari 07, 2018

Ljud jag tycker om

Började för en tid sedan anteckna ner ljud som jag tycker om. Vet inte varför. Kanske ett tafatt försök att hitta det fina i det vardagliga. Hittills ser listan på positiva ljudupplevelser från vardagen ut så här:

- Ljudet som uppstår när man öppna ett kaffepaket och vakumet pyser ut. Lite som en skön prutt, fast doften är bättre.

- Det rasslande rytmiska ljud som uppstår då man går med mycket smycken, nitar eller annat material som klingar och rasslar mot kroppen, typ boots och väskor med fransar och utsmyckningar.

- Slammerljud - men från avstånd - av koppar och tallrikar som klinkar mot varande. Troligen på grund av de sköna stunderna när jag fått ligga kvar i sängen och hör morgonmålet fixas.

- Knäppande med fingrarna. Ljudet är just passligt. Inte för högt (som vissling) eller hårt som trummor (tänker främst på "barntrummor" här, inte proffsigare grejer) utan lämpligt mjukt tack vare mjukdelarna (hud, muskler) på fingrarna som dämpar ljudet.

Längre än så här har jag inte kommit. Lyssnade på nya First Aid Kit igår och fick en till fin ljudupplevelse.

2 kommentarer:

ponks sa...

Härlig lista! Ljud man gillar i vardagen - blir direkt inspirerad. Håller med om att den där kaffepaketapuffen är underbar - precis som doften därpå.

Anne L sa...

Tack! Dricker heeelt för mycket kaffe för tillfället, ibland är doften bättre än smaken - speciellt efter sjunde koppen.